PLAĆANJE NA RATE
BESPLATNA DOSTAVA PREKO 35,00€ (263,71 KN)

Kocka je bačena – društvene igre u borbi protiv dosade!

društvene_igre_igrandia
Kada su se i u kojem obliku pojavile prve društvene igre, zašto su dobre za djecu i odrasle, te koji su naši favoriti za ovo ljeto pročitaj u tekstu.

Društvene igre kroz povijest su se pojavljivale u brojnim društvima i kulturama. Postojale su možda i prije prvih pisanih slova, a sve je započelo s kockom. Kocka je temelj najstarijih igara, a i danas se koristi u velikoj većini igara. 

Prvi oblik kocke zapravo je bilo 49 malih, obojenih kamenčića pronađenih u Turskoj na „Başur Höyük” humku. Drugi primjer igraće kocke izrađen je od tankih drvenih štapića obojenih s jedne strane. Ti bi se štapići zajedno bacili, a broj štapića koji su pali okrenuti obojenom stranom gore bili bi vaš broj. 

Danas su društvene igre toliko napredovale da na tržištu postoji bogata ponuda i čak su svrstane u razne kategorije poput: igre na ploči, kartaške igre, strateške igre, misaone igre, putne, obiteljske, dječje i sl.

Zašto su društvene igre dobre za djecu i odrasle? 

1. Zabava i dobar osjećaj – jedan od učinaka igranja društvenih igara je smijeh koji povećava razinu endorfina u našem tijelu, što podiže osjećaj sreće.

2. Obitelj i prijatelji na okupu – osim što okupljaju ekipu, pomažu u jačanju obiteljskih i prijateljskih veza, društvene igre nude sate i sate odlične zabave.

3. Pozitivan utjecaj na razvoj djece – igranje društvenih igara pomaže djeci da razviju smisao za logiku i vještine rasuđivanja, poboljšaju kritičko razmišljanje.

4. Razvoj sposobnosti koncentracije – igranjem društvenih igara djeca razvijaju sposobnost koncentracije i fokusiranja na dulje vremensko razdoblje.

Društvene igre pravi su balzam za dušu u ovom modernom i tehnološki razvijenom vremenu. Upravo one potiču jačanje međusobnih odnosa te zbližavaju pojedince.

Kakve igre odabrati za mlađu djecu?

S obzirom na to da djeca imaju slabiju koncentraciju za početak najbolje su kratke, brze i interaktivne igre. Igre prvenstveno trebaju biti zabavne i jednostavne kako bi ih djeca brzo shvatila. Ako djetetu prerano ponudite igru koju ne može shvatiti osjetit će samo razočaranje. Stoga, polako. Naoružajte se strpljenjem.

iGRANDiA favoriti za ljetne praznike

Igrandia u ponudi ima odlične igre, a ovo su naši favoriti za ovo ljeto: