Dadilja Iggy Ziggy

Za naše najmlađe posjetitelje (18 – 36 mj) kreirali smo sasvim poseban kutak za zabavu i razvoj njihove samostalnosti. U sigurnom okruženju, pod nadzorom stručnog osoblja, možete ostaviti vaše mališane maksimalno 3 sata.

Koncept se bazira na Montessori pedagogiji koja se temelji na motu: ‘Pomozi mi da to učinim sam’ gdje je glavna uloga odgojitelja usmjeravanje djece prema samostalnom rješenju postavljenog problema. Djeca se ne pohvaljuju za postignuti rezultat, već se kod njih želi potaknuti zadovoljstvo onime što su samostalno postigli.

Cilj Montessori pedagogije je jačanje samopouzdanja kod djece i izgradnja njihove samostalnosti jer će se tako dijete odvažiti otkrivati sve svoje mogućnosti i bez straha probati doći do rješenja na različite načine. I sama Maria Montessori kaže kako će jedino tako dijete učiti o svijetu, umjesto da mu mi sve ‘serviramo’ i napravimo umjesto njega.

Stoga smo osmislili nekoliko različitih tematskih kutaka kroz koje možemo aktivno usmjeravati razvoj djece od najranije razvojne dobi.

STOLNO-MANIPULATIVNI MONTESSORI KUTAK

Razne premetaljke i umetaljke su bebama izuzetno zanimljive, služe za razvoj samostalnosti, koordinacije pokreta, fine i grube motorike te razvoj koncentracije i pažnje. Primjerice vrlo su popularne igre vodom: prenošenje vode žlicom iz jedne zdjele u drugu, prenošenje vode spužvom, prelijevanje vode iz vrča u vrč te prelijevanje vode iz vrča u dvije čaše. Pritom služi i kao predvježba pisanju jer se radnje izvode s lijeva u desno.

KUTAK ZA ČITANJE

Dijete pomoću didaktičkih slikovnica razvija spretnost, koordinaciju pokreta te sposobnost logičkog zaključivanja. Čitanjem slikovnica vježba dugotrajnu i kratkotrajnu pažnju.

OBITELJSKI CENTAR

Znamo da simbolička igra djece jasličke dobi kreće s kuhinjom kroz oponašanje odraslih, djeca se igraju pripremanja hrane, pospremanja namirnica i posuđa te postavljanja stola.

Uz navedeno tu su još kutak higijene kako bi savladali samostalno pranje i brisanje ručica i likovni kutak za ispoljavanje kreativnosti kroz razne likovne radionice. Za koordinaciju pokreta, razvoj mašte i spretnosti oformili smo centar građenja, koji zadovoljava dječju potrebu za stvaranjem.

U sigurnom okruženju i pod nadzorom stručnog osoblja, djeca su u potpunosti slobodna prepustiti se i uživati u svijetu igre i mašte. Higijena, čistoća i zaštita djece osigurana je brigom našeg stručnog tima u svakom trenutku. Želimo da se roditelji potpuno opuste i prepuste osjećaju da su im djeca sigurna i zaštićena.

Cijena usluge po satu od ponedjeljka do petka iznosi 60kn, a vikendom i praznikom 70kn.